Project manager i docent Fakulteta za Projektni i Inovacioni Menadžment

Filip Jovanović

Filip je stručnjak za razvoj softvera i vođenje softverskih timova. Svoje profesionalno iskustvo stekao je u više domaćih i stranih kompanija kao Head Project ili Product Manager, u Beogradu, Beču i Bukureštu. U kompaniji Mozzartbet se istakao kao najmlađi direktor sektora i tim lider najvećeg razvojnog projekta u kompaniji - Mozzart CMS. Diplomirao je i završio master studije na Fakultetu organizacionih nauka na smeru menadžment, zatim je doktorirao na Tehničkom Fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je dve knjige i više naučnih i stručnih radova. Kao docent na PMC Fakultetu, između ostalih, radi na predmetima Arhitektura i Razvoj poslovnih informacionih sistema i Project Management u IT-u. Inspirišu ga startap ekosistemi, vođenje timova i izvlačenje maksimuma iz grupe talentovanih pojedinaca.

Vođenje timova u IT-u i veštine komunikacije

Besplatan kurs

Kako na efikasan način voditi timove programera ili drugih pojedinaca u IT kompanijama? Koje tehnike vođenja i upravljanja treba primeniti i kako izvući ono najbolje iz IT tima? Na kursu ćemo govoriti o tome kako s jedne strane zadovoljiti zahteve samog biznisa, a u isto vreme činiti tim srećnim i motivisanim i zbog čega morate imati specifičan pristup u vođenju softverskih projekata. Saznaćete i na koji način voditi timove remotely u vreme pandemije i kako i online možete biti uspešan IT tim lider.


Lekcije

  • 1

    Vođenje timova u IT-u i veštine komunikacije

    • Besplatna lekcija

Registrujte se kako biste dobili besplatan pristup kursu.

Utisci:

"Filip je dobar menadžer projekata sa softverskim predznanjem. Na poslu ima preduzetnički mentalitet i neprestano se usavršava u mnogim oblastima.

On ne vodi autoritetom već davanjem dobrih primera, znajući kako i kada motivisati ljude."

Saša Šijak - Softverski inženjer / preduzetnik

"Filip je oličenje osobe sa visokom energijom koja preuzima odgovornost i ostvaruje ciljeve. Ne odustaje, čak i kada bi svi ostali prestali tražiti priliku, on bi samo nastavio sve dok projekat ne bude uspešno završen. Nisam mogao biti sretniji sa Filipovim radom i nivoom proaktivnog angažmana."

Rade Joksimović - Osnivač 5 tehnoloških startupa i hedge fondova

"Filip je bio uključen u osnivanje i vođenje naše kancelarije u Beogradu. Pouzdana je i kompetentna osoba koja se brzo prilagođava svim okolnostima. Istakao bih njegove organizacione i komunikacijske veštine, dok je koordinator timova u San Dijegu i Beogradu. Predana je i ambiciozna osoba. Filip je bio vredan član našeg tima, gde je njegovo široko znanje o IT-u bila velika prednost."

Andrej Komatina - Izvršni direktor kompanije GigaKOM

"Filipove veštine rešavanja problema i analitičke veštine su izuzetne i uvek mi je drago što sarađujem sa njim na našim projektima. Kreativni tehničar sa velikom sposobnošću da utiče i motiviše ljude oko sebe. Zajedničko vreme provedeno sa Filipom je uvek bilo zabavno i puno merljivih poslovnih rezultata."

Bojan Sovilj - 1st walker@Cloudwalker | AWS Community Builder