POLITIKA PRIVATNOSTI NA INTERNETU

Predmet i područje primene

Politika privatnosti na internetu sadrži informacije koje su potrebne da se dostave licu na koje se obrada ličnih podataka odnosi, uglavnom za obradu preko veb sajta edu.webiz.me koji je u vlasništvu Webiz Operations doo Medakovićeva br. 85/9 matični broj: 21608041, PIB: 112103852.


Korišćena dokumenta

Opšta regulativa o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018)


Postupak

Politika privatnosti govori o informacijama koje prikupljamo od Vas kada koristite veb sajt edu.webiz.me. Prikupljajući ove informacije, mi postupamo kao rukovodilac obrade ličnih podataka i po zakonu smo dužni da Vam pružimo informacije o nama, zašto i kako koristimo Vaše podatke i o pravima koja imate u cilju zaštite ličnih podataka.


Ko smo mi?

Mi smo Webiz Operations doo, sa sedištem na adresi Medakovićeva br. 85/9, Voždovac, matični broj: 21608041, PIB:112103852, E-pošta: info@webiz.me ( U daljem tekstu: Webiz Operations) vlasnik koji deluje u ime i za svoj brend WEBIZ


Kako koristimo Vaše podatke?

Kada posetite naš veb sajt, mi i treće strane koristimo brojne kolačiće kako bismo omogućili da veb sajt funkcioniše. Takođe na ovaj način prikupljamo korisne informacije o posetiocima kako bismo Vaše korisničko iskustvo učinili boljim. Neki kolačići koje koristimo su neophodni za funkcioniranje našeg veb sajta, te za iste ne tražimo Vašu saglasnost, dok za ostale tražimo


Kolačići su prikazani u nastavku:

KOLAČIĆ

NAMENA

DODATNA INFORMACIJE

PHPSESSID 


PHP sesija

Neophodno za

funkcionisanje

softvera

Popup



Pamćenje prikaza

popup

obaveštenja

Koriste se za

proveru da li je

potrebno prikazati

info popup kod

prvog dolaska na

sajt

Google, addthis 


Statistike posete

Skupljanje

anonimnih podataka

za potrebe

agregiranih izveštaja




Prilikom svakog pristupa na sajtovima se beleže podaci o IP adresi, stranici kojoj je pristupljeno, datumu i vremenu pristupa. Ovi podaci su anonimizirani, čuvaju se 30 dana i služe za eventualne dijagnostike.

Kada se registrujete kao korisnik tražimo od Vas lično ime, godine starosti, kontakt telefon i adresu e – pošte. Ove podatke koristimo da bismo Vam omogućili pristup kursu, dostavljanje newslettera Webiz događaja i kurseva i drugih relevantnih obaveštenja.


Kada pošaljete upit putem našeg veb sajta a niste registrovan korisnik, tražimo od Vas lično ime i adresu e-pošte. Ove podatke koristimo da bismo odgovorili na Vaš upit i pružili Vam sve tražene informacije o predmetu vašeg upita. Pristup licima mlađim od 15 godina biće blokiran i ostavljeni lični podaci neće biti sačuvani.

Podatke čuvamo 10 godina.


Vaša prava na zaštitu Vaših podataka o ličnosti

Prema Opštoj regulativi o zaštiti podataka o ličnosti EU (GDPR) i Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, imate pravo da nas pitate koje podatke imamo o Vama, a možete da tražite i da ih ispravimo ako su netačni.


Ako smo zatražili Vašu saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, možete je povući u bilo kojem trenutku.


Ako obrađujemo Vaše lične podatke na osnovu Vaše saglasnosti ili da bismo ispunili ugovornu obavezu, možete nam tražiti da Vam dostavimo kopiju podataka u čitljivom formatu, kako biste imali uvid u iste.

Ako obrađujemo Vaše lične podatke na osnovu Vaše saglasnosti, možete zatražiti brisanje Vaših podataka.

Imate pravo ograničenja, odnosno slobodu da tražite od nas da prestanemo da koristimo Vaše podatke.

Da biste podneli zahtev u vezi sa Vašim ličnim podacima putem e-pošte, pošte i molimo Vas da koristite prethodno navedene kontakt podatke iz odeljka „Ko smo mi“ .


Vaše pravo na žalbu

Ako imate pritužbu na našu obradu Vaših podataka, zamolili bismo Vas da se prvo obratite nama direktno, kako bismo mogli da rešimo Vašu žalbu na mail: info@webiz.me sa naznakom pritužba.


Možete se obratiti i Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti putem internet stranice stranice www.poverenik.rs ili pisati na office@poverenik.rs.


Ažuriranje politike privatnosti

Mi redovno preispitujemo i, ako je potrebno, ažuriramo ovu politiku privatnosti u skladu

Zakonskom regulativom i našim standardima poslovanja.

Ako želimo da iskoristimo Vaše lične podatke na način koji prethodno nismo identifikovali,

obratićemo Vam se kako bismo Vam pružili informacije o tome i, ako je potrebno, zatražili

Vašu saglasnost.

Takođe, bićete obavešteni u slučaju narušavanja bezbednosti Vaših ličnih podataka.

Ažuriraćemo broj verzije i datum ovog dokumenta svaki put kada dođe do njegove izmene.